ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Buzluk böreği tarifi

Buzluk böreği tarifi

Misafirlerinize hazırlıksız yakalanmak istemiyorsanız bu tarif tam size göre...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
İçi için:
  • Arzu ettiğiniz malzemeler
Üzeri için:
  • 125 gram tereyağı

Hazırlanışı

2 adet yufkayı üst üste koyun. Dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde kesin. (2 adet üst üste konulmuş yufkadan 9-10 şerit çıkarabilirsiniz.) Tereyağını bir tavada eritin ve sütü ilave edin. Kestiğiniz 2 kat şeridin üzerine süt ve tereyağ karışımını fırça yardımıyla sürün. (Alt yufkaya sürmeyin.) İç malzemeyi ucuna koyup, muska şeklinde sarmaya başlayın. Bu işlemi yufka bitene kadar tekrarlayın.

Süzgece 5-6 adet böreği koyup, musluk altında sudan geçirin. Sudan geçirdiğiniz börekleri buzdolabı poşetlerine paylaştırın ve dondurucuya kaldırın. İstediğiniz zaman börekleri buzluktan çıkarıp çözdürmeden yağlanmış fırın tepsisine dizin. Küçük bir tavada börek sayısına yetecek kadar tereyağını kızdırın ve hemen böreklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.



börek tarifleri muska börek buzluk böreği

Size Önerilerimiz