KOLAY

Buzlu fesleğen çayı tarifi

Buzlu fesleğen çayı tarifi

Enerji veren ve hafızayı güçlendiren fesleğenin çayını evde kendiniz hazırlamak ister misiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 6 su bardağı su
  • 10-12 adet fesleğen yaprağı
  • 5 top limonlu dondurma

Hazırlanışı

Bir tencere ya da bir çaydanlığa suyu koyup kaynatın. Kaynayınca içine fesleğen yapraklarını atıp, 5 dakika kadar demleyip, altını söndürün ve soğumaya bırakın. Bu arada mutfak robotuna dondurmaları koyup, üzerine soğumuş fesleğen çayını ekleyin. 2-3 dakika kadar karışım köpük köpük olana değin robotta karıştırın. Sonra büyük boy cam bardakların içine doldurun ama servise sunmadan önce içine incecik dövülmüş buz parçaları atın ve fesleğen yaprağıyla süsleyin



çay tarifleri içecek tarifleri