KOLAY

Burma baklava tarifi

Burma baklava tarifi

Şerbetli tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olacak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 18 adet baklavalık yufka
  • 200 gram çekilmiş ceviz içi
  • 200 gram eritilmiş tereyağı
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Şerbet için gerekli malzemeleri (limon suyu hariç) tencereye koyup kaynatın. Ocaktan inmeye yakın limon suyunu koyup altını kapatın ve soğumaya bırakın. İki adet baklavalık yufkayı üst üste koyup eritilmiş tereyağ gezdirin ve ceviz içini serpiştirin. Oklavayla beraber sıkı bir şekilde sarın. Dikkatlice büzgü büzgü olacak şekilde form verin ve dikkatlice oklavadan sıyırın.

Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dizin. Yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin. Kalan tereyağını en üste gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak yufkaların üzerine soğumuş şerbeti dökün ve şerbeti çekip soğuyunca üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpip servis edin.



tarif tatlı tarifleri burma tatlı tarifi burma tatlı nasıl yapılır burma tatlı yapılışı şerbetli tatlı tarifleri kolay tarifler