USTA İŞİ

Bulgurlu pazı sarma tarifi

Bulgurlu pazı sarma tarifi

İçeriğinde bol miktarda kalsiyum ve demir bulunan pazının sarması oldukça lezzetli!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 1 bardak ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Üzeri için
  • 2 bardak yoğurt
  • 4 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Pazı yapraklarını yıkayıp kaynayan suyun içine batırıp çıkarın. Sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin.

1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin. Üzerine ince rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kuru nane, pul biber ve 2 kaşık unu ilave edin. Tereyağıyla birlikte iyice yoğurup dolma içini hazırlayın.

Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın. Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın. Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın.

Suyunu süzüp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üstlerine gezdirin.


pratik tarifler pazı sarma sebze yemeği tarifleri