ORTA ZORLUKTA

Buharda pişmiş sebzeli tavuk tarifi

Buharda pişmiş sebzeli tavuk tarifi

Tavuk ve sebzenin bu muhteşem uyumu sofralarınıza harika bir lezzet katacak...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 parça yağsız kemiksiz tavuk göğsü
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 adet limon
  • 1 diş sarımsak
  • 100 gram brokoli
  • 55 gram karnabahar
  • Yarım yer elması
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 55 gram maydanoz

Hazırlanışı

Fırını önceden 220 derecede ısıtın. Tavuk göğsünün üzerine biraz yağ sürün ve karabiber serpiştirin. Biraz limon sıkın ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. Tavuğu alüminyum folyoya koyun ve etrafını buhar için hava alacak kadar boşluk bırakarak sarın. 15-20 dakika boyunca arzu ettiğiniz yumuşaklığa ulaşıncaya kadar buharda pişirin.

Tavuğu fırından alın, bir tabağa koyun ve kalan suyun birazını üzerine dökün. Soyulmuş sebzeleri de tabağa ekleyin ve kalan yağı üzerine dökün. Biraz daha karabiber serpin, yemeğin kalan suyunu tabağın üzerine dökün ve doğranmış maydanozla süsleyerek servis edin.



et yemekleri yemek tarifleri lezzet

Lezizz Öneriler