GeriMutfak Tüyoları Bugün ne pişirsem? 14 Mayıs iftar menüsü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bugün ne pişirsem? 14 Mayıs iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? 14 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için iftar tarifleri

Bu yıl 29 gün sürecek olan Ramazan ayı boyunca en zorlandığımız konulardan biri iftar menüsü hazırlamak oluyor.  Et yemekleri, çorbalar, zeytinyağlılar, şerbetli tatlılar, ev yapımı içeceklerden oluşan bu tariflerle ister kendi menünüzü yaratabilir isterseniz de hazır menülerden faydalanabilirsiniz.

PATLICAN MUSAKKA

Malzemeler:
3 adet patlıcan
2 adet orta boy patates
Kıymalı harç için:
Zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
3 adet sivri biber
1 diş sarımsak
500 gram kıyma
Tuz
Karabiber
1 adet domates
1 yemek kaşığı toz şeker
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su

Yapılışı:
Patlıcanları yarım santimetre olacak şekilde boylamasına kesin. Derin bir yağda kızartın.
Kızarttığınız patlıcanları havlu kağıt serdiğiniz derin bir kaba alıp, yumuşak kalmaları için üzerlerine streç film kapatın.
Patateslerin kabuğunu soyun ve neredeyse saydam, çok ince olacak şekilde kesin.
Kıymalı harç için bir tavaya zeytinyağını ekleyin, ince yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin ve kavurmaya başlayın.
Ardından ince doğradığınız biberleri ekleyin biraz daha kavurduktan sonra ince doğradığınız sarımsak, kıyma, tuz ve karabiberi ekleyin.
Kıymanın rengi iyice değiştikten sonra ince doğranmış domatesi ve domatesin ekşiliğini kırmak için toz şeker ekleyip, 5 dakika daha pişirin.
Ayrı bir kapta domates salçası ve suyu iyice eritin.
Birleştirmek için cam fırın kabınızın tabanına sırasıyla patlıcanları, patatesleri ve hazırladığınız kıymalı iç harcı yerleştirin.
Arasına hazırladığınız salçalı karışımdan 2-3 yemek kaşığı gezdirin.
En üst katına patlıcan gelecek şekilde dizerek fırın kabınızın tamamını doldurun.
Salçalı karışımın kalanını patlıcanlarınızın üzerine gezdirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

VİŞNELİ CRUMBLE

Malzemeler:
500 gram donuk vişne
2-3 yemek kaşığı toz şeker (1 su bardağına kadar artırabilirsiniz)
1 silme yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım su bardağı su
Crumble için:
150 gram tereyağı – küçük küp doğranmış, soğuk
150 gram un – 1,5 su bardağı
50 gram toz şeker – 3 yemek kaşığı
Servis için:
Dondurma
Toz Antep fıstığı

Yapılışı:
Crumble için; un, toz şeker ve tereyağını elinizle ufalayın, iri parçalar kalabilir, çok ufaltmaya çalışmayın.
Ardından buzdolabına koyun ve soğuk olarak bekletin.
Vişnelerinizi bir tencereye alın ve üzerine toz şeker ekleyin.
Ocağa alıp hafif tıkırdatın.
Bir karıştırma kabına nişastayı alın, içerisine suyu ekleyip karıştırın.
Vişneler daha çok sularını salınca ocağın altını kapatın.
Karıştırarak içerisine nişastalı karışımı ekleyin.
Ardından tekrar ocağın altını açın ve karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
Birleştirmek için hazırladığınız vişneyi cam fırın kabınıza alın ve üzerine hazırladığınız crumble’ı üzerine serpiştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız crumble'ınızı dondurma ve fıstıkla süsleyerek servis edin.

ŞALGAMLI AYRAN

Malzemeler:
8-10 yemek kaşığı yoğurt
2,5 su bardağı şalgam suyu

Yapılışı:
Yoğurdu bir karıştırma kabına alıp, bir çırpma teli yardımıyla çırparak içerisine şalgam suyu ekleyin.

 

False