GeriTavuk Yemeği Tarifleri Brokolili tavuklu graten tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Brokolili tavuklu graten tarifi

Brokolili tavuklu graten tarifi

Rendelenmiş peynir, yumurta veya tereyağı kullanılarak hazırlanan bir sos olan gratenin yakışmadığı sebze yok. Peki, tavuklu grateni hiç denediniz mi? İşte, hem et hem de sebzeyi bir araya getiren bir graten tarifi: Brokolili tavuklu graten. Brokolili tavuklu graten nasıl yapılır?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım brokoli
  • Yarım karnabahar
  • 1 havuç
  • 2 patates
  • 200 gram tavuk göğsü
  • Kaşar rendesi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak

Beşamel için

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Brokolili tavuklu graten tarifi Nasıl yapılır?

Sebzeleri orta boyda doğrayın. Bir taşım kaynatın.

Tavuklar soteleyin. Üzerine baharatları, soğan ve sarımsağı ekleyin.

Haşlanan sebzelerin suyunu süzün. Isıya dayanıklı fırın kabına alın.

Tavukları ekleyin.

Beşamel sosu hazırlayıp. Sebzelerin üstüne dökün.

Daha sonra kaşar rendesi eklenir.

5 dakika daha pişirin.