GeriHamur İşi Tarifleri Brioche ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Brioche ekmeği tarifi

Brioche ekmeği tarifi

Canınız kahvaltıda bir değişiklik istiyorsa lezzetli bir Fransız ekmeği yapmaya ne dersiniz? İçinde bol yumurta ve tereyağı da bulunan bu ekmek, özellikle reçelle birlikte yendiğinde enfes oluyor. İşte brioche tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket maya
  • 250 mililitre süt
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Brioche ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını oda sıcaklığında beklettikten sonra 2 yemek kaşığı süt ve yarım paket yaş mayayla birlikte karıştırın. Kalan sütün ılınmasını bekleyin. Tuz, şeker ve mayayı ilave ettikten sonra tereyağı ve unu da karıştırıp süte ekleyin.

Yumurtalardan birini içine ekledikten sonra harcı 5 dakika yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtün ve 1 saat dinlenmesini sağlayın. 

Kek kalıbınıza yağlı kağıdı serin. Sekiz parçaya böldüğünüz hamurları elinizle yuvarlak kalıba dizin. Üzerini folyo ile kapladıktan sonra buzdolabında 15 dakika bekletin. Yumurtanın geri kalanını çırptıktan sonra hamurun üzerine sürün.

200 derece fırında 45 dakika pişirdikten sonra ılık olarak servis edebilirsiniz.

MİNİ TÜRK MUTFAĞI'NIN SOFRASINDA SİGARA BÖREĞİ VAR