GeriSebze Yemeği Tarifleri Börülce köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Börülce köftesi tarifi

Börülce köftesi tarifi

Börülcenin seveni kadar sevmeyeni de çoktur. Bu tarifle ise börülceyi sevmeyenlere bile sevdirebilirsiniz. Yapımı oldukça da basit. Normal köfteden farkı içinde kıyma yerine börülce olması. Çocuklarınızın da bayılarak yiyeceği bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı börülce
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı

Börülce köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerenin içine börülceleri koyup üstünü geçecek kadar da su ekleyin.

Orta ateşte 1 saat haşladıktan sonra süzün.

Bir kapta nane, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, domates ve haşlanmış börülceler ile damak zevkinize göre karabiber, kekik, pul biber, tuz ve unu yoğurarak, harç elde edin.

Bir tavada zeytinyağını kızdırın.

Elde ettiğiniz harçtan 1 yemek kaşığı alarak, kızdırılmış zeytinyağına dökün.

Yayvanlaşması için kaşıkla üstüne bastırın.

Pembeleştiğinde alt-üst ederek pişirin ve servis edin.