ORTA ZORLUKTA

Börülce böreği tarifi

Börülce böreği tarifi

Denizli'nin geleneksel mutfağından bir tarif ile karşınızdayız. Zevkle yiyeceğiniz börülce böreği benzerlerinden biraz farklı ve hazırlanması oldukça kolay. Tek yapmanız gereken yufkaları ufalayıp börülceyle birleştirmek. Ara öğünlerde veya çayın yanında güzel giden bu tarifi bizce denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 3 adet kuru yufka 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • Yarım kilogram börülce
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Bir tavanın içerisine kuru yufkaları ufalayın ve sıvı yağ ilave edip 15 dakika karıştırarak kızartın. 

Bir yandan da börülceleri haşlayın.

Haşladığınız börülceleri kızartılmış yufkaların içine ilave edip, 5 dakika daha karıştırarak pişirin.

Tuz ve karabiber ekleyin.

Dilerseniz sıcak olarak turşu ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Çullama Böreği | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: iStock

börek tarifleri börülce böreği tarifi denizli yemekleri