ORTA ZORLUKTA

Böğürtlenli turta tarifi

Böğürtlenli turta tarifi

Bu leziz böğürtlenli turta tarifini eminiz ki ailecek çok seveceksiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 300 gram tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı çekilmis fındık
  • 1 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı karanfil
  • 4 çorba kaşığı böğürtlen reçeli

Hazırlanışı

Tereyağını, yumurtayı ve şekeri elinizle iyice karıştırın. Un, fındık, tarçın ve karanfil tozunu karıştırın. Yavaş yavaş tereyağına ekleyin, yoğurun.

Hamurun dörtte üçünü kalıba yayın. Altına yağlı kağıt yayabilirsiniz. Üstüne reçeli sürün. Kalan hamurla şeritler yaparak turtanın üstünü süsleyin.

175 derece ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.



hamur işi yemek tarifleri pratik yemek tarifleri

Lezizz Öneriler