ORTA ZORLUKTA

Böğürtlen ve peynirli crumble tarifi

Böğürtlen ve peynirli crumble tarifi

Çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 400 gram dondurulmuş böğürtlen
  • 6 çorba kaşığı viski
  • 50 gram pudra şekeri
  • 100 gram keçi sütü
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta şansı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 250 gram labne peyniri
  • 100 gram yulaflı bisküvi
  • 50 gram tereyağı

Hazırlanışı

Bir tencerede süt, şeker, yumurta sarıları, un ve vanilyayı mikserle karıştırın. Tencereyi ateşe oturtun, dibinin tutmamasına dikkat ederek sürekli karıştırıp, krema muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Ilınınca içine labne peynirini katıp karıştırın. Buzdolabında soğutun.

Bir kapta 400 gram böğürtlenin üzerine 50 gram pudra şekeri ve viskiyi döküp bekletin.

Küçük bir tavada tereyağını eritin, önceden ufaladığınız yulaflı bisküviyi tereyağına katıp birkaç dakika soteleyin.

Meyve-viski karışımı alta, krema üste gelecek şekilde malzemeyi kaselere bölüştürün. Crumble ile üstlerini süsleyip soğuk servis edin.


böğürtlen tatlı tarifleri lezzetli