GeriKahvaltılık Tarifleri Böğürtlen reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Böğürtlen reçeli tarifi

Böğürtlen reçeli tarifi

Kahvaltı sofranızda kaşık kaşık yiyebileceğiniz mutluluk deposu, tatlı ekşi bir böğürtlen reçeline ne dersiniz? Tadının yanında şifa veren bir tarafı da olan böğürtlen reçelini sadece kahvaltı da tüketeceksiniz diye bir kaide de yok. Birçok tatlı tarifinde de böğürtlen reçelinden faydalanabilirsiniz. Yapım aşamasında evinizi güzel kokulara boğacak bu reçelin nasıl yapıldığına gelin bakalım…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram böğürtlen
  • 1 kilogram toz şeker
  • 2 adet karanfil
  • Yarım tatlı kaşığı limon suyu

Böğürtlen reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Ayıklanmış böğürtlenleri bol suda yıkadıktan sonra fazla sularını süzün.

Böğürtlenleri bir sıra böğürtlen bir kat toz şeker olmak üzere orta boy bir tencereye alın.

Toz şeker sayesinde sularını salması için kapağı kapalı tencerede, oda sıcaklığında 2 saat kadar bekletin.

Suyunu salan meyveleri ocağa alın.

Orta ateşte başlattığınız pişirme işlemini kısık ateşte 20-25 dakika kadar sürdürün.

Kıvam almaya başlayan reçele taze sıkılmış limon suyu ve arzuya göre karanfilleri kattıktan sonra 3-4 dakika daha pişirin.

Ocaktan aldığınız reçeli, soğuttuktan sonra temiz bir kavanoza aktarın.

Kapağını sıkıca kapatıp karanlık ve serin bir yerde muhafaza edin.

Kahvaltı sofraları ve tatlı tariflerinizde sevdiklerinizle paylaşın.