GeriYemek Kültürü ‘Bir İmparatorluk Mirası: Osmanlı Mutfağı’ okuyucuyla buluştu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

‘Bir İmparatorluk Mirası: Osmanlı Mutfağı’ okuyucuyla buluştu

‘Bir İmparatorluk Mirası: Osmanlı Mutfağı’ okuyucuyla buluştu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Davutlar Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şef Emrah Köksal Sezgin’in yeni kitabı “Bir İmparatorluk Mirası: Osmanlı Mutfağı” yayımlandı.

Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal Sezgin’in titizlikle hazırladığı bu çalışma, Osmanlı mutfağına dair ayrıntılı bir değerlendirmeyle başlıyor. Değerlendirmenin ardından çorbalar, pilavlar, tatlılar ve kebaplar gibi yedi başlık altında Osmanlı mutfağının lezzetlerinin yer aldığı 90 tarif bulunuyor.

Dr. Öğr. Üyesi Şef Emrah Köksal Sezgin, “Bu mutfağın ihtişamı hem zenginliği hem tutumluluğu hem de pişirilen her şeyin sağlıklı oluşuna dikkat edilişinde yatıyordu. Temel dinamikleriyse geleneksel Türk mutfak kültürü, İslam’ın kabulüyle şekillenen bir diyet biçimi, göçler sebebiyle hissedilen Arap ve İran mutfağının etkisiydi. Ayrıca imparatorluk bünyesinde yaşayan gayrimüslim azınlıkların da damak tadından çeşniler karışmıştı bu mutfağa” açıklamalarında bulunarak Osmanlı mutfağının çeşitliliği hakkında bilgiler verdi.

‘Bir İmparatorluk Mirası: Osmanlı Mutfağı’ okuyucuyla buluştu

Arapçaya da çevrilen kitapta, kısa bir sürede üç kıtaya hakim olmayı başaran Osmanlıların mutfağının, bir milletler mozaiğini andıran imparatorluğun yansıması olduğu ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

Hem çok doyurucu hem de çok pratik: Bulgur pilavıTam bir lif ve sağlıklı karbonhidrat deposu olan bulgur pilavı çok kısa süre içinde pişirip yiyebileceğiniz tam bir Öğrenci Evi yemeği. Çok da doyurucu bir yemek olan bulgur pilavının tarifi Sevin Turan’ın yapımıyla huzurlarınızda…