KOLAY 06 Ağustos 2018

Biberli ve susamlı bonfile tarifi

Biberli ve susamlı bonfile tarifi

Biberli ve susamlı bonfile ile yemeklerinizi en lezzetli şekilde taçlandırın.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 dilim bonfile
  • 1 fincan süt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Bonfileleri süt, balzamik sirke, ayçiçeği yağı ve sarımsakla marine edin ve buzdolabında 30 dakika bekletin.

Daha sonra bir düz tabağın içinde karabiber ve susamı karıştırıp marine ettiğiniz bonfileleri bu karışıma bulayın. Kızgın tavada her iki yüzünü de 3-4 dakika pişirin.

Şayet eti çok pişmiş seviyorsanız, tavanın kapağını kapatarak 5 dakika daha pişme süresini uzatabilirsiniz.



et yemekleri yemek tarifleri lezzet

Size Önerilerimiz