GeriSebze Yemeği Tarifleri Biberli nohut yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Biberli nohut yemeği tarifi

Biberli nohut yemeği tarifi

Nohut en sevilen bakliyatların başında geliyor. Nohut yemeğini kuşbaşı et kullanarak yapabileceğiniz gibi etsiz de yapabilirsiniz. Etsiz olduğu için özellikle yaz aylarında soğuk da tüketebileceğiniz biberli nohut yemeği yanında pilav ve turşu ya da cacıkla nefis bir akşam yemeği seçeneği olabilir. İşte çok beğeneceğiniz biberli nohut yemeği tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı sıcak su

Biberli nohut yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Nohutları bir gece önceden ılık suya koyun.

Pişirmeden önce sularını süzüp iyice yıkadığınız nohutları hafifçe yumuşayana kadar haşlayın.

Soğanları yemeklik, yeşil ve kırmızı biberleri ise ince ince doğrayın.

Sıvı yağı tencerede ısıtıp soğanları kavurmaya başlayın.

Soğanlar hafifçe yumuşayınca biberleri de ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Son olarak salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmayı sürdürün.

Haşladığınız nohutları, kırmızı biber, karabiber ve tuzu da ekleyip üzerine sıcak suyu gezdirin.

Kapağını kapatıp orta ateşte 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!