KOLAY

Biberli ekmek tarifi

Biberli ekmek tarifi

Pratik ve lezzetli bir ekmek tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 2 adet ekmek hamuru
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Pul biberi küçük bir kaba koyun. Üstünü kapatacak kadar ılık su ekleyip bekletin. Biber salçası ile suda bekleyen pul biberleri karıştırıp içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin.

Ekmek hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamuru elinizle inceltin, üstüne biberli karışımı sürün. Susamları ve çörek otunu ilave edin. 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.



yemek tarifleri lezzet

Lezizz Öneriler