GeriBalık Tarifleri Biber ve fesleğen soslu levrek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Biber ve fesleğen soslu levrek tarifi

Biber ve fesleğen soslu levrek tarifi

15-20 dakika içinde servise sunabileceğiniz hızlı ve kolay yemek tarifi...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet bütün levrek
  • 1 adet kırmızı acı biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirkesi
  • 3 yemek kaşığı soya sos
  • 4 dal fesleğen
  • Yarım demet dereotu

Biber ve fesleğen soslu levrek tarifi Nasıl yapılır?

Balığın her iki tarafına bıçakla çizik atın. Kalan tüm malzemeyi blender'dan geçirin. Balıkları tuz ve karabiberle tatlandırıp ızgaraya alın. Hazırladığınız karışımı mutfak fırçasıyla balığın üzerine sürün. Ardından balığı çevirin ve aynı işlemi tekrarlayın. Sos bitene kadar balığı çevirerek yaklaşık 15 dakika pişirin. Yanında bol limonlu salata ile servis yapabilirsiniz.