GeriMeze Tarifleri Biber parpullaması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Biber parpullaması tarifi

Biber parpullaması tarifi

Çanakkale yöresindeki adı biber parpullaması olan közlenmiş kırmızı biber yaz aylarında mangal partilerinde zevkle tükettiğimiz bir salata. Bu lezzetin her an elinizin altında olmasını isterseniz, biberleri közledikten sonra dondurup saklayabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda tek yapmanız gereken çözdürüp üzerine sosunu dökmek.

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet kırmızı salçalık biber
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Biber parpullaması tarifi Nasıl yapılır?

Biberleri közleyin ve kabuklarını soyup doğrayın. İnce kıydığınız sarımsak ve maydanozu limon suyu, ayçiçeği yağı ve tuzla karıştırın. Biberlerin üzerinde gezdirip servis yapın.

Biberleri közledikten sonra soslamadan poşetlere ya da küçük saklama kaplarına doldurup buzlukta dondurabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda çözdürüp sosladığınızda kısa süre içinde enfes bir salatayı sofraya koyabilirsiniz.