GeriTatlı Tarifleri Beze tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beze tarifi

Beze tarifi

Köpük ya da mereng de denen beze yumurtayla yapılan çok basit bir tatlıdır. Tek zorluğu yumurtaları doğru kıvama gelene kadar çırpmaktır. Biraz sabır, biraz da emekle elde edebileceğiniz bu enfes tatlıları yaparken bir iki damla gıda boyası da eklerseniz renkli bezeler de elde edebilir, tatlılarınızı pişince krema ve meyveyle süsleyebilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta akı
  • 300 gram toz şeker
  • 1 tutam tuz

Beze tarifi Nasıl yapılır?

Oda sıcaklığında yumurta kullanın.

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Yumurta beyazlarını tuz ve şeker ile birlikte en az 25 dakika yüksek devirde çırparak kabartın. Kaşıktan düşmeyecek bir kıvamda olmalı.

Tepsiye yağlı kağıt serin. Yumurtalı karışımı bir krema torbası ya da kaşık yardımıyla tepsiye aralıklı yerleştirin.

Fırını 110 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bezeleri 1 saat pişirin.

Fırını kapatıp kapağı aralayın ve bezelerin ılınmasını bekleyin.

Tamamen soğuyunca servis edebilirsiniz.