GeriHamur İşi Tarifleri Beypazarı kurusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beypazarı kurusu tarifi

Beypazarı kurusu tarifi

Beypazarı kurusu sadece Ankara'nın Beypazarı ilçesinde üretilen bir kurabiye çeşididir. Sert olmasından dolayı ''yaş kuru'' denilen daha yumuşak bir çeşidi de bulunmaktadır. Üstelik uzun süre tazeliğini koruyarak bozulmuyor. Bu nefis kurabiyeyi evde denemek isterseniz, tarifini aşağıda yazdık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 kilogram un 
  • 1 kilogram tereyağı
  • 2 litre süt
  • 200 gram maya 
  • 10 gram tarçın
  • Tuz

Beypazarı kurusu tarifi Nasıl yapılır?

Unu, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuz ile geniş bir kasede yoğurun.

Hazırladığınız hamuru 40-45 dakika dinlendirip, 4-5 santimetre kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirin.

Elde edilen yuvarlak çubuklar 8-9 santimetre uzunluğunda verev kesip tepsiye dizin ve orta sıcaklıkta fırına verin.

Hafif pembeleşince fırından çıkartıp, soğumaya bırakın.

25-30 dakika soğuduktan sonra orta sıcaklıktaki fırında tekrar pişirerek kurutun.

Fırından çıkarıp soğutun ve rutubetsiz ortamda saklayın.

Afiyet olsun...