GeriTatlı Tarifleri Beyaz çikolatalı magnolia tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beyaz çikolatalı magnolia tarifi

Beyaz çikolatalı magnolia tarifi

Magnolia en kolay tatlıların başında geliyor. Üstelik bir süredir de çok popüler. Dilediğiniz meyvelerle yapabileceğiniz magnolia’yı biz bu kez muz ve beyaz çikolata kullanarak yaptık. Ortaya enfes bir lezzet çıktı. Sizin de çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 mililitre süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 70 gram beyaz çikolata
  • Yarım paket pötibör bisküvi (dilerseniz başka bisküviler de kullanabilirsiniz)
  • 2 adet muz

Beyaz çikolatalı magnolia tarifi Nasıl yapılır?

Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını bir sos tenceresinde birleştirin.

Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını bir sos tenceresinde birleştirin.

Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Koyulaşınca altını kapatın ve içine beyaz çikolata ile vanilyayı ekleyin.

Çikolata iyice eriyip kıvamı pürüzsüzleşene kadar karıştırın.

Ilınması için kenara alın, üzerinin kuruyup kaymak tutmaması için ara ara karıştırmayı sürdürün.

Bu esnada bisküvileri mutfak robotundan geçirin ancak toz haline gelmemesine dikkat edin.

Muzları ince ince dilimleyin.

Bisküviyi kaselerin dibine bölüştürün.

Üzerine muz dilimlerini yerleştirin ve beyaz çikolatalı kremayı dökün.

Malzemeleri yeniden bisküvi, muz, krema şeklinde kaseye yerleştirin.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun…