GeriTatlı Tarifleri Beyaz çikolatalı güllaç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beyaz çikolatalı güllaç tarifi

Beyaz çikolatalı güllaç tarifi

İftarlarınızın vazgeçilmez tatlısı olan güllacı artık evinizde de rahatlıkla yapabilirsiniz!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Güllaç için:
    • 5,5 su bardağı süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Yarım su bardağı pudra şekeri
    • 50 gram beyaz çikolata
    • Yarım çay bardağı süt kreması
    • 500 gram güllaç yaprağı
    • 1 çay bardağı nar tanesi
    • 1 çay bardağı ince kırılmış ceviz
    • 1 çay bardağı Antep fıstığı
    • 1-2 yemek kaşığı gül suyu
    Servis için:
    • Taze nane yaprakları
    • 1 çay bardağı toz badem
    • 1 paket çikolatalı sos
    • 2,5 su bardağı süt

    Beyaz çikolatalı güllaç tarifi Nasıl yapılır?

    Sütü bir sos tenceresine aktarın. Kaynayınca ocaktan alıp şeker, pudra şekeri ve gül suyunu ekleyip karıştırın. Ilınmaya bırakın.

    Cevizleri ve Antep fıstıklarını bir kapta harmanlayın. Güllaç yapraklarının yarısını teker teker tepsiye serin ve her katına süt şeker karışımından gezdirin. Başka bir sos tenceresinde kalan sütü ısıtın, ocaktan alıp beyaz çikolatayı karıştırarak içinde eritin. Ilınınca hazırladığınız güllaç yapraklarının üzerine yayarak sürün. Üzerine Antep fıstığı ve ceviz karışımının dörtte üçünü serpin. Tekrar kat kat güllaç yaprağını süt ve şeker karışımı ile ıslatarak üzerine yerleştirip kapatın.

    Buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra en üste kalan ceviz ve Antep fıstıkları, nar taneleri ve toz badem serpiştirin. Hazır çikolatalı sosu paketteki tarife uygun olarak pişirip tabağın kenarlarına gezdirin. Güllacı soğuk servis edin.