GeriBörek Tarifleri Beşamel soslu börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beşamel soslu börek tarifi

Beşamel soslu börek tarifi
Çay saatlerinize yakışacak çıtır çıtır bir lezzet

Çay saatlerinize yakışacak çıtır çıtır bir lezzet

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet yufka
Sosu için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
İçi için:
  • Peynir
Kızartmak için:
  • Galeta unu
  • Yumurta
  • Sıvı yağ

Beşamel soslu börek tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını eritin. Unu kavurun. Un pembeleşmeye başlayınca sütü ekleyerek kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra sosu soğumaya bırakın. İç harcı için peynir ve isterseniz pul biber ekleyerek harcı hazırlayın.

Yufkanın ilkini serin. Üzerine beşamel sostan sürün ve her yanına bulayın. İkinci yufkayı üzerine serin. Yufkayı önce 4 de sonra 3'e toplamda 12 parça olacak şekilde kesin. Geniş kısmına iç harcınızı koyun ve sigara böreği gibi sarın. Tüm yufkalara aynı işlemi yapın. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın. İsterseniz hazırlayıp buzlukta bekletip sonra kızartabilirsiniz.