GeriEt Yemeği Tarifleri Belen tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Belen tava tarifi

Belen tava tarifi

Akşam sofranızda yöresel bir lezzet sunmaya ne dersiniz? Eğer düşünürseniz, Belen tava çok doğru bir tercih olur. Hatay mutfağının meşhur yemeklerinden Belen tavanın yapılışı da çok kolay ve oldukça doyurucu. Et ve sebzeler bir araya geliyor ve fırında nefis bir hal alıyor. Mutlaka deneyin. İşte tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet kapya biberi
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Belen tava tarifi Nasıl yapılır?

Soğan, domates ve biberi iri küp şeklinde doğrayın.

Bir tavada iri halde doğranmış eti, suyu çekene kadar pişirin.

Daha sonra pişen eti fırın tepsisine alın.

Diğer malzemeleri de ekleyin.

Baharatları ve tuzu ilave edin.

Tereyağını eritip yemeğinizin üzerinde gezdirin.

En son fırında 45-50 dakika pişirin.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...