GeriSalata Tarifleri Bebek ıspanaklı karabuğday salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebek ıspanaklı karabuğday salatası tarifi

Bebek ıspanaklı karabuğday salatası tarifi

Düşük kalorili doyurucu enfes bir salata!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı kara buğday
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3-5 adet karanfil
  • 500 gram bebek ıspanak
  • 4-5 adet taze soğan
  • 4-5 dal dereotu
  • 1 adet küçük nar
  • Karabiber
  • 100 gram ceviz
  • Sosu için 1 bardağın içine;
  • 1 yemek kaşığı soya sos
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limonun suyu
  • Bardağın geri kalanı zeytinyağı

Bebek ıspanaklı karabuğday salatası tarifi Nasıl yapılır?

Karabuğday, çubuk tarçın ve karanfili tencereye koyun, üzerine su ilave edin, haşlayın, süzdürün. Hemen soğuk sudan geçirin.

Bebek ıspanakları yıkayın, irilerini doğrayın. Taze soğanları ince ince kesin, dereotunu doğrayın.

Karabuğday ile ıspanağı karıştırın, doğradığınız soğan ve dereotunu da ilave edin. Minik minik doğradığınız cevizleri, nar tanelerini de ilave edip karıştırın.

Sos için tüm malzemeyi birlikte karıştırın, salataya ilave edin. Servis esnasında salataya ilave ederek karıştırın.