GeriKahvaltılık Tarifleri Bazlama tost tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bazlama tost tarifi

Bazlama tost tarifi

Daha cuma akşamından hafta sonu kahvaltısının hayalini kurmaya başlayanlar burada mı? Cevabınız ‘evet’se sizin için enfes bir tost hazırladık. Klasik tost ekmeği yerine yumuşacık bazlamayla yapılan bu tost gözlerinizden kalpler çıkmasını sağlayacak. Eh böyle başlayan hafta sonunun da güzel geçmekten başka şansı yok zaten.

  • Izgarada
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet bazlama ekmeği
  • 8 dilim kaşar peyniri
  • 10-12 dilim sucuk
  • 1 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Tereyağı

Bazlama tost tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle sucukları tost makinesinde üzerini kapatmadan hafifçe pişirin. Halka şeklinde dizdiğiniz sucuk dilimlerinin üzerine kaşarları yerleştirin. Peynirler hafifçe eriyince enine ikiye bölünmüş bazlama ekmeğinin tabanını üzerine kapatıp iyice yapışmasını sağlayın.

Bazlamayı peynirler ve sucuklarla birlikte ızgaradan alıp ters çevirin. Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ve maydanoz yapraklarını serpiştirin. Bazlamanın üst parçasını da yerleştirip yeniden tost makinesine alarak kapağını kapatın. Güzelce kızarınca ekmeğin altına ve üstüne tereyağı sürün. Dörde bölerek servis edin.

Arzu ederseniz kaşarları yerleştirmeden önce sucukların üzerine bir yumurta kırıp tostunuzun lezzetini ve doyuruculuğunu daha da artırabilirsiniz.