GeriHamur İşi Tarifleri Bazlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bazlama tarifi

Bazlama tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmezi bazlama sadece kahvaltılarda yenmekten çıkıp günün her saati yenebilir hale geldi.Herkesin evinde olan malzemelerle çok basit bir şekilde yapıp içine istediğiniz malzemeyle doldurup yiyebilirsiniz. Bugün size en sade haliyle Çankırı usulü bazlama tarifi hazırladık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Aldığı kadar un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tutam tuz 
  • 1 paket yaş maya
  • 2 su bardağı yoğurt suyu

Bazlama tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kabın içinde tüm malzemeleri birleştirip yoğurun.

Unu göz kararı ekleyip cıvık olmayacak bir hamur elde edin.

Hamuru mayalanmaya bırakın.

Kabaran hamurdan küçük bezeler halinde koparın. 

Oklava ya da merdane ile hamurları çok ince olmayacak şekilde açın.

Yere temiz bir bez yayıp açtığınız hamuru üzerine yerleştirin.

Hamurları tekrar bez ile örtün burada bir süre daha mayalanmasını bekleyin.

Hamur kabardıktan sonra ocakta sac üzerinde yoksa tavada pişirin.

Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun...