ORTA ZORLUKTA

Batırık tarifi

Batırık tarifi

Görüntüsüne aldanıp mercimek köftesi ya da kısıra benzetebilirsiniz ama batırık tadıyla ve içine koyulan malzemelerle bu yemeklerden ayrılıyor. Özellikle tahin bu yemeğin tadına çok şey katıyor. Batırığın bir diğer özelliği de iki farklı şekilde tüketilebiliyor olması. İster elinizi hafifçe ıslatıp, küçük parçalar alarak köfte şekli verdikten sonra marulların üzerine dizebilir, isterseniz de malzemeye 5-6 bardak su ekleyip karıştırarak üzerine ince doğranmış marullar ekleyip servis edebilirsiniz. Bizce hem doyurucu hem de denemeye değer bir lezzet. Şimdiden afiyet olsun.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım demet nane
  • 3 dal taze soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 5 su bardağı soğuk su
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 5 yaprak marul
  • Tuz

Hazırlanışı

Tahini küçük bir tavada ısıtın.

Bulguru sıcak su ile ıslatın. Bulgurlar şiştikten sonra kullanıma hazır demektir.

Şişen bulgurun içine ısıttığınız tahini ve kimyonu alıp, karıştırın.

Tüm sebzeleri incecik doğrayıp kuru soğanı rendeleyin.

Bulgurlu karışıma soğan ve salçayı ekleyerek karıştırın.

Biber, domates, salatalık, taze soğan, nane ve maydanozu ekleyip karıştırmaya devam edin.

Baharatları ve nar ekşisini de ekleyip, karıştırın. Afiyet olsun.

Birkaç dakika içinde hazır: Şipşak tava böreği
Fotoğraf: Alamy

konya yemekleri batırık tarifi aperitif yemekler yöresel lezzetler