GeriZeytinyağlı Tarifleri Bat yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bat yemeği tarifi

Bat yemeği tarifi

Yaprak sarmanın harcını çiğ yiyenler batı çok sevecektir. Amasya mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan batın malzemeleri doğal, yapılışı ise çok kolay. Bu nedenle çok iştah açıcı bir yemek haline gelen batı siz de mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 100 gram kırılmış ceviz 
  • 5 adet taze soğan
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri derin bir kaba koyup karıştırın.

Bulgurların kabarması için bir süre bekleyin.

Servis tabağına aldığınız harcı isterseniz yaprakların arasına sarıp isterseniz de ekmekle yiyebilirsiniz.

Derin dondurucuya asla koymamanız gereken 12 yiyecek