KOLAY

Barbunya salatası tarifi

Barbunya salatası tarifi

Barbunyanın her hali bir başka güzel! Hazırlaması çok pratik olan bol proteinli ve bol vitaminli barbunya salatası tarifi denemek isteyenler için hemen aşağıda… Bu salatayı tek başına bir yemek olarak yiyebileceğiniz gibi ana yemeklerin yanında eşlikçi olarak da servis edebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram barbunya
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 adet salatalık turşusu
  • 5 dal maydanoz
  • Çeyrek lahana

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Dilerseniz mısır

Hazırlanışı

Barbunyaları ayıklamakla başlayın. Ayıklanmış barbunyaları bol suda yıkayın.

Ardından barbunyaları yumuşayana kadar bol suyun içinde haşlayın. 

Taze barbunya bulamazsanız konserve barbunyayı süzüp iyice yıkadıktan sonra kullanabilirsiniz.

Kırmızı biberi ocakta veya fırında közleyin.

Daha sonra kabuğunu soyun ve küçük küçük doğrayın.

Lahanayı güzelce yıkayın ve ince ince dilimleyin.

Havuçların kabuklarını güzelce soyun.

Havuçları önce ortadan ikiye bölün daha sonra da dilimleyin. Böylece yarım halka havuç dilimleri elde edeceksiniz.

Aynı işlemi salatalık turşularına da tekrarlayın.

Sarımsakları, soğanı, maydanozları ve dereotunu ince ince kıyın.

Hazırladığınız bütün malzemeleri derin bir kabın içine aktarın.

Bütün malzemeleri güzelce karıştırın.

Üzerlerine nar ekşisini, zeytinyağını, limon suyunu ve tuzunu ekledikten sonra hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraf: Ingimage

salata tarifleri barbunya salatası etsiz yemek tarifleri