ORTA ZORLUKTA

Barbun kızartma tarifi

Barbun kızartma tarifi

Tavada balığın keyfi başkadır. Hele ki bu balık barbunsa... Pembeliğiyle tezgahları renklendiren barbun, lezzetiyle de sofralarınızı şenlendirecek. Tek yapmanız gereken balıklarınızı una bulayıp kızgın yağda kızartmak. Çıtır çıtır olan barbun kızartmayı yemeye doyamayacağınızdan eminiz.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram barbun
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • Ayçiçeği yağı

Hazırlanışı

Balıkları ayıklayıp, üzerindeki pulları temizleyin.

Yıkayıp suyunu süzün.

Un, toz biber, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.

Ayçiçeği yağını tavaya alıp iyice ısıtın.

Balıkları  unlu karışıma bulayıp, ısınan yağda kızartın.

Sıcak olarak servis yapın.

Fotoğraf: Alamy

barbun balık tarifleri tavada balık