ORTA ZORLUKTA

Ballı tavuk kanadı tarifi

Ballı tavuk kanadı tarifi

Balın enfes bir tat kattığı bu tavuk kanatlarına bayılacaksınız!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 20 adet tavuk kanadı
  • Yarım soğanın suyu
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı

Tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırın. Karışıma tavukları ilave edip buzdolabında üstü kapalı bir şekilde 8 saat dinlendirin. Ardından tavukların üzerinden fazla karışımı sıyırıp fırın tepsisine dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tavuklar piştikten sonra üzerine 1,5 yemek kaşığı balı gezdirin ve soğumamış olan fırında 5 dakika daha dinlendirin. Tabağın kenarına bir tutam yeşillik koyarak servis edin.



yemek tarifleri pratik tarifler tavuk resimli yemek tarifleri

Lezizz Öneriler