ORTA ZORLUKTA

Ballı orman kebabı tarifi

Ballı orman kebabı tarifi

Orman kebabı içindeki çeşit çeşit sebzeleri ve etiyle, sofralarımızın en gözde yemeklerinden bir tanesi. Peki bu klasik lezzeti ballı denemiş miydiniz? "O da nasıl şey öyle?" dediğinizi duyar gibiyiz ama çok beğeneceğinizi garanti ediyoruz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 adet soğan
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 adet patates
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Hazırlanışı

Bir tencerede kuzu etini, suyunu salıp çekene kadar tereyağında kavurun. Sırasıyla soğan, sarımsak, patates, havuç ve biberi ilave edin. Hepsi iyice kavrulunca un ekleyerek biraz daha çevirin. Domates, bezelye ve kekiği de ekleyip bir kez daha karıştırın. 5 su bardağı suyu ilave ettikten sonra ocağın altını kısın. Tuz, karabiber ve balı yemeğe ekleyerek pişmeye bırakın.

Piştikten sonra kebabı maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.



yemek yemek tarifleri pratik yemekler etli yemekler resimli yemek tarifleri

Lezizz Öneriler