GeriTavuk Yemeği Tarifleri Ballı mahmudiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı mahmudiye tarifi

Ballı mahmudiye tarifi

Adını Sultan Mahmud'dan alan, Osmanlı mutfağına ait ballı mahmudiye yemeğinin lezzeti o kadar iyi ki "Neden daha önce denememişim?" diyeceksiniz. Tavuk eti ve meyvelerin benzersiz birlikteliği olarak da özetlenebilecek ballı mahmudiye yemeği, tatlı ve tuzlu lezzetleri bir arada tüketmeyi sevenler için. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kemikli tavuk but
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı bal
  • 12 adet kuru kayısı
  • 100 gram badem
  • 50 gram kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (İsteğe bağlı olarak sıvı yağ da kullanılabilir)
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım litre tavuk suyu
  • 5-6 dal dereotu veya maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tuz

Ballı mahmudiye tarifi Nasıl yapılır?

But ve tavuk göğsünü üstüne biraz tuz ekleyerek bol suyla haşlayın.

Haşladığınız suyu ayırın.

Tavuk etlerini kemiklerinden temizleyin.

Yağı geniş bir tencereye alın ve eritin.

Haşlanmış tavuk parçalarını ekleyip pembeleşene kadar hafifçe kızartın.

Soğanları küp küp doğrayıp tencereye ilave edin, birkaç dakika daha kavurun.

Bademleri 10 dakika ılık suda beklettikten sonra soyun ve tencereye ekleyin.

Hafif pembeleştikten sonra üzerine bal, üzüm, kuru kayısı, tarçın, tuz, 1 limonun suyu ve yarım litre tavuk suyunu ekleyin.

Tencerenin kapağı kapalı olarak, kısık ateşte 30 dakika pişirin.

İnce kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyerek servis yapın.