KOLAY

Ballı haşhaşlı krep tarifi

Ballı haşhaşlı krep tarifi

Canınız tatlı istediğinde yapabileceğiniz pratik bir lezzet...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı kadar un
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 çay bardağı bal
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Fındık içi, bal, 1 yemek kaşığı haşhaş ve sıvı yağı ayırın.

Önce sıvı malzemeleri pürüzsüz şekilde fazla köpürtmeden karıştırın. Sonra unu eleyerek tüm malzemeleri ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Krep tavasına sıvı yağdan çok az koyup tavayı ısıtın. Kepçe ile tavaya hamur koyup arkalı önlü pişirin. Her krep arasına önce 1 kaşık bal dökerek, haşhaş ve fındık serpiştirin. 5-6 kat olunca en üstünü süsleyip hafif ılık servis yapın.



ballı krep tarifi ballı krep nasıl yapılır ballı krep yapımı ballı krep tarif

Lezizz Öneriler