GeriKek Tarifleri Balkabaklı kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Balkabaklı kek tarifi

Balkabaklı kek tarifi
Bal kabaklı kek olur mu demeyin!

Balkabaklı kek olur mu demeyin!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 400 gram toz şeker
  • 400 gram pişmiş ezilmiş bal kabağı
  • 450 gram un
  • 1 tatlı kaşığı silme karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil veya taze zencefil rendesi
  • 300 mililitre zeytinyağı
  • 60 gram kavrulmuş kıyılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
Üzeri için:
  • Pudra şekeri

Balkabaklı kek tarifi Nasıl yapılır?

Balkabağını ince ince dilimleyin. 2 kaşık toz şekerle pişirip blender'da ezin.

Zeytinyağı ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları tek tek ilave edin ve çırpın. Kabak püresini ekleyin. Yavaş yavaş un ve kalan malzemeleri ilave edin. En son cevizi ve muskatı ekleyin.

Baton kalıbı yağlayın ve un serpin. Fırını 200 derecede ısıtın. Kek harcınızı kalıplara dökün. Fırını 175 dereceye düşürün. Baton kalıpta 80 dakika pişirin. Muffin kalıplarda 25-30 dakika pişirin. İlk sıcaklıkları geçtiğinde  üzerine pudra şekeri serpin. Baton kalıbı fırında bırakarak kontrollü bir şekilde pişmesini sağlayın.