GeriBörek Tarifleri Baklava yufkasından börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Baklava yufkasından börek tarifi

Baklava yufkasından börek tarifi

Baklava yufkası evde baklava yapanların en büyük yardımcılarından. Özellikle bayram dönemlerinde çok işe yarıyor. Bayram için alınan baklava yufkalarının tamamı tüketilemediğinde yapılacak en iyi şey, bu baklavaları kullanarak nefis börekler yapmak. İşte sizin için baklava yufkasından börek tarifimiz...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurtanın beyazı

İç harcı için:

  • Peynir
  • Bir tutam maydanoz

Üzeri için:

  • Çörek otu
  • Susam
  • 2 yumurtanın sarısı

Baklava yufkasından börek tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurt, süt, sıvı yağı ve yumurta aklarını derin bir kabın içinde çırpın.

Baklava yufkalarından 2 tanesini tezgahın üzerine serin.

Sosu fırça kullanarak yufkanın üzerine sürün.

Soslu yufkaların üzerine tekrar 2 tane yufka koyup tekrar üzerini soslayın.

Son olarak 2 yufka daha ekleyip aynı işlemi tekrarlayın.

İç harcı için maydanozları ince ince kıyıp dilediğiniz peynirle güzelce karıştırın.

Yufkanın uzun olan kenarına peynirli harcı koyup rulo şeklinde sarın.

Sardığınız yufka rulolarını 4 veya 5 eşit parçaya bölün.

Hazırladığınız yufka parçalarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Bütün yufkaları bu şekilde her 2 kat yufkada bir sosladığınız 6 kat yufkanın üzerine iç harcını koyup sararak rulo haline getirip dilimleyin.

Yufkaları soslama aşamasında çok fazla ıslatmamaya özen gösterin. Aksi takdirde sararken çok zorlanabilirsiniz.

En son kalan sosun içine yumurta sarılarını ekleyin ve güzelce çırpın.

Yumurta sarılı sos karışımını tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine sürün.

Üzerlerine susam ve çörek otunu ilave edin.

Önceden 190 derece ısıtılmış fırında üzerleri tamamen kızarana kadar pişirip, hemen sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.