ORTA ZORLUKTA

Baklava hamuru tarifi

Baklava hamuru tarifi

Evde baklava yapmak, hamurunu da ellerinizle yoğurup açmak mı istiyorsunuz? O halde çok doğru bir yere geldiniz. Sizin için incecik açılan, yırtılmayan, piştiği zaman da çıtır çıtır olan bir baklava hamuru tarifi hazırladık. İşte evde baklava yapacaklar için baklava hamuru tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt

Hazırlanışı

Süt dışındaki malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Süt haricindeki malzemeleri hamurunuzu yoğuracağınız derin kaseye alıp karıştırın.

Yavaş yavaş ılık süt ekleyerek hamurunuzu 15 dakika boyunca yoğurun.

Kolay açılacak bir hamur kıvamı elde edin.

Duruma göre süt ya da un miktarını biraz artırabilirsiniz.

Hamura koyduğunuz sirke, piştiği zaman baklavanızın kıyır kıyır olmasını sağlayacaktır.

Fotoğraf: Ingimage

baklava hamuru nasıl yapılır baklava hamuru tarifi baklava yapılışı