ORTA ZORLUKTA

Baget ekmeğinde ızgara istavrit tarifi

Baget ekmeğinde ızgara istavrit tarifi

Balık sezonu açıldı. İşte yapımı kolay bir o kadar da lezzetli bir balıklı sandviç...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram istavrit
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal mercan köşk
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 8 dilim baget ekmeği
  • 1 adet küçük boy kırmızı soğan
  • 20 gram yeşil zeytin
  • 20 gram siyah zeytin
  • 1 çay kaşığı acı sos
  • Yarım demet roka

Hazırlanışı

Limon suyu, pul biber, zeytinyağı, mercan köşk, sarımsak ve maydanozu blender'dan geçirerek püre haline getirin. İstavritleri hazırladığınız karışımın içine koyup en az 2 saat buzdolabında marine edin. İstavritleri ızgaraya yerleştirip 7-10 dakika pişirin. Ekmeklerin üzerine yumurta fırçasıyla zeytinyağı sürün ve ızgaraya yerleştirip kızartın. Zeytin ezmesi için tüm malzemeyi blender'dan iri kalacak şekilde geçirin. Ekmeklerin üzerine zeytin ezmesini sürün. İstavritleri ekmeklerin üzerine yerleştirip servis yapın.



balık lezzetli istavrit

Lezizz Öneriler