GeriHamur İşi Tarifleri Bafra nokulu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bafra nokulu tarifi

Bafra nokulu tarifi

Çayın yanında harika giden bir tarifimiz var. Samsun'a özgü Bafra nokulu. Görüntüsü ve yapılışı haşhaşlı ekmeğe benzeyebilir ama bu tarifin içinde ceviz var. Günün her saati iyi gidecek bu kurabiye benzeri hamur işini siz de denemelisiniz. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram buğday unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar karbonat

Bafra nokulu tarifi Nasıl yapılır?

Buğday unu, bir yumurta, yoğurt, eritilmiş margarin ve karbonatı bir kaseye koyup kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Hamuru, 3 topak halinde ayırın. Merdane yardımıyla topak halindeki hamurları açın.

Yufka şeklinde açılan hamurların üzerini sıvı yağ ile yağlanıp içine dökmek için dövülmüş ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırıp serpin.

Yufkayı kıvırıp yuvarlayın. İstediğiniz büyüklükte kesip tepsiye dizin.

Yumurtanın geri kalan sarısını da üstüne sürüp fırına verin.