ORTA ZORLUKTA

Baduş tarifi

Baduş tarifi

Farklı lezzetlere açık olanlar vitamin deposu bu çorbayı çok sevecekler.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 bardak taze fasulye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 bardak su veya et suyu
  • 6 yemek kaşığı bulgur
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber

Hazırlanışı

Yeşil mercimekleri 1 saat ılık suda ıslatın. Kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Fasulyeleri küçük küçük doğrayın. Mercimekleri yağda 2 dakika soteleyin. Salçasını koyup, karıştırın. Suyu ilave edin. Tuzu ve karabiberi atın. Kaynatın. Bulgur ve fasulyeleri ekleyip, 25 dakika pişirin. Kırmızı biberle tereyağını kızdırıp, üzerine gezdirin. Servise hazırlayın.


pratik tarifler baduş çorba tarifleri