ORTA ZORLUKTA

Badılcan böreği tarifi

Badılcan böreği tarifi

Badılcan, Afyonkarahisar ağzında patlıcan anlamına geliyor. Bu da adı her ne kadar börek de olsa patlıcanlı bir yemek aslında. Yani börek denince hamur filan beklemeyin. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz bu hafif yemek, glüten tüketmeyenlerin börek ihtiyacını da kolayca karşılamasını sağlayacak. İşte çok beğeneceğinize emin olduğumuz badılcan böreği tarifi…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet yumurta
  • 500 gram dana kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kızartmalık sıvı yağ

Hazırlanışı

Patlıcanları boyuna alaca soyun.

Bıçakla birkaç yerinden delip bol yağda bütün olarak kızartın.

Diğer tarafta kıyma, maydanoz, yumurta, karabiber, kırmızı biber ve tuzu karıştırıp harcını hazırlayın.

Kızarttığınız patlıcanları çok ufak ufak kıyın.

Domatesi de küçük küçük doğrayıp patlıcanlara ekleyin.

Son olarak kıymalı harcın yarısını da ilave edip hepsini harmanlayın.

Karışımı bir tepsinin tabanına yayıp kenarlarını tart hamuru gibi yükseltin.

Kalan kıymalı harcı da patlıcanlı karışımın üzerine yayın.

Yuvarlak doğranmış domates ve biberlerle üzerini süsleyin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp yemeğinizi 30 dakika kadar pişirin.

Sıcak servis edin, afiyet olsun…

Bulaşıkları elde mi yıkıyorsunuz?

 

Fotoğraf: Alamy

badılcan böreği tarifi yöresel lezzetler Afyonkarahisar yemekleri