GeriPilav Tarifleri Bademli pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bademli pilav tarifi

Bademli pilav tarifi

Farklı lezzetler denemekten hoşlananlar, nefis bademli pilava bayılacaksınız...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 bardak tercihen baldo pirinç
  • 70 gram tereyağı
  • 2,5 bardak kaynar tavuk suyu
  • Tuz ve çok az karabiber
  • 1 ufak soğan
  • 100 gram iç badem
  • 1 tablet et suyu

Bademli pilav tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci yıkamadan üzerini iyice örten 1 çorba kaşığı tuz katılmış sıcak su içinde 1 saat kadar bekletin. Suyunu süzün ve tuzunun gitmesi için iyice yıkayın. Pirinçlerin kırılmaması için el ile fazla ovuşturmayın.

Tencerede yağı eritip kızdırdıktan sonra pirinçleri tencereye koyun. 5 dakika boyunca karıştırarak pirinçleri tane tane olana kadar kavurun. Sonra 2,5 bardak kaynar suya, tuz, karabiberi ve tavuk suyunu koyarak bir iki defa karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak, harlı ateşte pişirin. Pirinç, suyunu çekip yüzeyi delik delik olunca ateşi iyice kısın ve bu şekilde 5 dakika kadar daha ateşte pişirip altını kapatın. İyice demlenmesi için tencere üzerine bir peçete örtün ve kapağını sıkıca kapatın.

15- 20 dakika sonra kapağı açın, pilavı tencerede iyice karıştırıldıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine kabukları çıkarılarak kavrulmuş badem serpin.