GeriTatlı Tarifleri Bademli irmik helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bademli irmik helvası tarifi

Bademli irmik helvası tarifi
Aklınızı başınızdan alacak lezziz tarif!

Aklınızı başınızdan alacak leziz bir tarif!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 paket irmik
  • 600 gram tereyağı
  • 1 litre süt
  • 1 litre su
  • 1400 gram toz şeker
  • 1 adet limon rendesi
  • 200 gram çiğ badem
  • 2 kaşık tereyağı
  • 100 mililitre süt kaymağı

Bademli irmik helvası tarifi Nasıl yapılır?

Bademleri sıcak su ile ıslatın, ovalayarak kabuklarını çıkarın. 2 kaşık tereyağı ile tavada pembeleşene kadar kavurun.

Su, süt ve şekeri tencereye koyun, kaynatın ve bir kenara alın.

Geniş bir tencereye tereyağını koyup, eritin. Eriyen yağa ölçülü miktarda irmik ilave edin. Orta hararetteki ateşte sürekli çevirerek kavurun. İrmiğin renginin çok koyulaşmamasına, pembemsi olmasına dikkat edin. Pembeleşmiş bademleri aroması da geçsin diye içinde kavurduğunuz yağ ile birlikte ilave edin, karıştırın.

Önceden hazırlanan şerbet ve ince rendelenmiş limon kabuğunu irmiğin içine dikkatle ekleyin. Tahta kaşıkla irmik şerbeti çekene kadar karıştırın. Kaymağı da ilave edin, karıştırın.

Ocaktan indirdiğiniz helvanın üzerine temiz bir peçete örtün ve kapağı kapatın. Yarım saat dinlendirip, servis yapın.