KOLAY

Bademli dil balığı tarifi

Bademli dil balığı tarifi

Sağlıklı ve lezzetli sofralar hazırlamak isteyenler için bademli dil balığı tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 adet orta boy dil balığı (derisi soyulmuş)
  • 200 gram margarin
  • 100 gram kabuğu çıkarılarak kıyılmış badem
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı un
  • Tuz

Hazırlanışı

Margarini bir tavaya koyup kızdırın. Balıkları tuzlayıp unladıktan sonra margarinin içine yatırın ve çevirerek pişirin. Pişenleri servis kabına koyun. Tavada kalan yağı başka bir kaba koyup bademleri içine atın. Bademler kızarırken maydanozu da margarin ile eritip hemen balıkların üzerine döküp servis yapın.



balık tarifleri pratik yemek tarifleri balık

Lezizz Öneriler