ORTA ZORLUKTA

Bademli ay kurabiyesi tarifi

Bademli ay kurabiyesi tarifi

Badem ile lezzet kattığınız bu tarif 5 çaylarınıza eşlik edecek.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram toz badem
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 500 gram un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım bardak pudra şekeri

Hazırlanışı

Bademleri rengi dönene kadar kavurun. Tereyağı, yumurta sarısı, toz şeker, toz badem ve suyu karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilya karışımı da yavaş yavaş ekleyin. Yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurunuz dinlendikten sonra açın. Kalıplarla ya da bıçak yardımıyla hamurlara ay şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz hamurları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.



yemek yemek tarifi resimli yemek tarifleri kurabiye

Lezizz Öneriler