ORTA ZORLUKTA

Bademli ay kurabiye tarifi

Bademli ay kurabiye tarifi

Tarif defterinizde olması gereken bir lezzet! İşte tadına doyamayacağınız ay çöreğinin yapılışı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 150 gram badem
  • 175 gram un
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım tatlı kaşığı muskat (çekilmiş)
  • 75 gram toz şeker
  • 125 gram tereyağı
  • Tuz

Hazırlanışı

Vanilya çubuğunu uzunlamasına yarıp özünü kazıyın. Bademleri 10 dakika sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Daha sonra çırpıcıda çekerek toz haline getirin ve bir kaba alın. Unu üzerine eleyin.

Karışımın ortasını hafifçe çukurlaştırın. İçine vanilya özü, yumurta sarısı, 1 tutam tuz ve muskat koyun. Şekeri kenarlardaki unun üzerine serpin. Soğuk tereyağını ufak parçalar halinde kenarlara dağıtın. Ortadan başlayarak ilk önce ufalayarak sonra hafif fakat hızlı hareketlerle düzgün bir hamur yoğurun. 30 santimetre ebadında 2 rulo yapıp folyoya sarın ve en az 30 dakika buzlukta bekletin.

Ruloları 1,5 santimetre kalınlığında dilimlere kesip ay şekli verin. Aralıklarla yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisine dizin. Tepsileri fırına koymadan önce 15 dakika buzlukta bekletin.

175 derece sıcaklıktaki fırının alttan ikinci rafında 15-20 dakika, hamur yarım ay şekli alana ve hafif kahverengi olana kadar pişirin. İsterseniz pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.



tatlı tarifleri hamur işleri kurabiye tarifleri

Lezizz Öneriler