GeriMeze Tarifleri Babakanuç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Babakanuç tarifi

Babakanuç tarifi

Babakanuç Ortadoğu mutfaklarında sık sık karşımıza çıkan babagannuşun Diyarbakır'daki versiyonu. Yapılışı da çok farklı değil ancak babakanuçta patlıcana yumurta da ilave ediliyor. Tek yapmanız gereken patlıcanları közleyip ezmek, içine baharatları ekleyip çırpılmış yumurtayla pişirmek. Babakanuçun tarifi işte bu kadar kolay. İster meze olarak isterseniz de ana yemek gibi hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz. Yumurta koymak istemezseniz de zaman patlıcan püresinin üzerine kızdırılmış sade yağ dökebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan
  • 3-4 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yeşil biber (arzu ederseniz kapya biberi)
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz

Babakanuç tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları ateşte közleyin.

Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup derin bir kap içerisinde bir kaşık yardımıyla ezin.

İçine sarımsak, tuz ve yeşil biber ekleyerek ezmeye devam edip püre haline getirin.

Bir tavada yağı kızdırıp çırpılmış yumurtaları dökerek omlet gibi pişirip parçalara ayırın.

Pişen yumurtanın üzerine ezdiğiniz patlıcanları ilave ederek biraz pişirin.