GeriMutfak Tüyoları Babagannuş nedir? Babagannuş nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Babagannuş nedir? Babagannuş nasıl yapılır?

Babagannuş nedir? Babagannuş nasıl yapılır?

Babagannuş, Hatay mutfağına özgü bir mezedir. Farklı versiyonları bulunan babagannuşun Lübnan ve Arap mutfaklarında da yer aldığı bilinmektedir. Peki, ana malzemesi patlıcan olan babagannuş nasıl yapılır?

Babagannuş, babagannuc, abugannuc, babakanuc, mutabal, abu gannuş, baba hannuş olarak da bilinmektedir. Meze veya ara sıcak olarak sunulabilen babagannuş, tahin yerine kavrulmuş susam kullanılarak da hazırlanabilir.

MALZEMELERİ

Közlenmiş patlıcan, biber ve domates
Soğan
2-3 diş sarımsak
Salça
Sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz
Limon

HAZIRLANIŞI

Soğanı incecik doğrayın ve yağda kavurun. Üzerine salça ve toz biber gezdirin.

İnce ince kıyılmış közlenmiş biberleri ve sarımsağı bir kaba alın ve üzerine kavrulmuş soğan ekleyin.

Kalan malzemeleri de ilave ettikten sonra iyice karıştırın.

TAM PATLICAN SEVENLERE GÖRE BİR VİDEOMUZ VAR

İtalyan Usulü Mozzarellalı Patlıcan | Mucize LezzetlerMucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde İtalyan Usulü Mozarrelalı Patlıcan var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...


.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle